Jouw advertentie hier? Neem contact op!
- 90+ rekentools
- Beoordeling van 9,6/10
- Bijgewerkt tot feb. 2025
Rendement obligaties berekenen
Bereken rendement obligaties
Resultaat rendement obligaties
[1] Totaal rendement / looptijd in jaren.
[2] Totaal rendement / aantal uitkeringen * aantal uitkeringen per jaar.
Let op: de berekening gaat ervan uit dat de rente-uitkering achteraf plaatsvindt, waarbij de laatste betaling op de vervaldatum is. Rente-uitkeringen worden afgerond op 2 decimalen. Eventuele aanschafkosten, verkoopkosten en broker fees van de obligatie worden niet meegenomen in de berekening.
Ad Op zoek naar de beste deal voor je huis? Vergelijk gratis offertes bij Slimster!
Over de Rendement Obligaties Calculator
- Ontwikkeld door Koen Knol
- Laatst bijgewerkt op
- Beoordeling van 7/10 (1 review)
Disclaimer: De informatie en berekeningen op deze website zijn zorgvuldig samengesteld, maar we kunnen niet uitsluiten dat er fouten in voorkomen. We raden aan de resultaten altijd te controleren en bij twijfel een financieel expert of officiële instanties te raadplegen. RekenBuddy is geen financieel adviseur en kan geen persoonlijk advies geven. Voor advies kun je het beste terecht bij je financieel adviseur, accountant of fiscalist. We accepteren geen aansprakelijkheid voor eventuele gevolgen van het gebruik van de verstrekte informatie of berekeningen.
Veelgestelde Vragen
Obligaties zijn leningen die je verstrekt aan een bedrijf, overheid of organisatie. In ruil daarvoor ontvang je rente, ook wel de couponrente genoemd. Aan het einde van de looptijd krijg je het bedrag dat je hebt uitgeleend, de nominale waarde, terug.
De rente wordt meestal jaarlijks of halfjaarlijks uitbetaald. Obligaties zijn populair omdat ze een vaste inkomstenstroom bieden en vaak minder risicovol zijn dan aandelen.
Je rendement op een obligatie hangt af van de rente, de aankoopprijs, en hoe lang je de obligatie vasthoudt. Obligaties worden vaak gebruikt om risico te spreiden en stabiele inkomsten te genereren.
Ja, de meeste obligaties zijn verhandelbaar op de beurs of via een broker. Dit betekent dat je ze kunt kopen of verkopen voordat de looptijd eindigt. De prijs van een obligatie kan tijdens de looptijd veranderen en hangt af van factoren zoals renteontwikkelingen en de financiële situatie van de uitgever.
Als de rente in de markt stijgt, kan de waarde van een bestaande obligatie dalen, omdat nieuwe obligaties vaak een hogere rente bieden. Omgekeerd kan de waarde stijgen als de rente daalt.
Het verhandelen van obligaties kan handig zijn als je je geld eerder nodig hebt of als je wilt profiteren van prijsveranderingen. Het is wel belangrijk om rekening te houden met eventuele transactiekosten en belastingregels.
Meer rekentools sparen, lenen & beleggen
Rente spaargeld berekenen
Rente lening berekenen
Maandlasten hypotheek berekenen
Aflossing lening berekenen
Heb je een foutje ontdekt in een berekening, suggesties voor verbeteringen of ideeën voor nieuwe rekentools? Stuur ons een bericht via het onderstaande formulier!